De Nevelhorst

Ontstaan van de Nevelhorst.

Tussen de plaatsen Didam en Zevenaar treft u recreatiegebied de Nevelhorst aan. Een klein, maar overzichtelijk gebied. De waterplas van de Nevelhorst is ontstaan door zandwinning. In 1940 bedacht Seyss-Inquart dat er een snelweg moest komen van Emmerich via Arnhem naar Utrecht. De zandwinplaats mocht niet te ver van de aan te leggen autoweg zijn, en het zand moest aan de oppervlakte voorkomen. In Didam (buurtschap Greffelkamp) nabij de toen bestaande ‘Bomerskolck’ vond men het zand voor de aanleg van de latere A12. De zandwinning begon in 1941.  In 1943 werden deze werkzaamheden stil gelegd op last van Hitler die andere prioriteiten had.  Na de oorlog is dit verder afgegraven en uitgediept.  Rondom de plas bleef een aardenwal over van 3 -6 meter hoog, die medio 1959 -1960 bijna geheel is afgegraven. Het water biedt mogelijkheden om te zwemmen (eigen risico), te vissen of te kanoèn. Men kan rondom de waterplas mooi wandelen.

foto nevelhorst zwemmen

De speelweiden zijn uitermate geschikt om actief bezig te zijn of om lekker ontspannen te genieten van de zon. Met uw hond bent u welkom op het recreatiegebied de Nevelhorst.

foto nevelhorst met hond

Het hele jaar door  is een bezoek aan De Nevelhorst de moeite waard.  Vandaar uit kunt u heerlijk wandelen via bewegwijzerde en beschreven routes. Zo vindt u makkelijk de weg en ontdekt u de mooiste plekjes van de regio.

DSC05482

Startpunt wandelroutes is aan het  Nevelhorstpad 2  in Didam. Een bezoek is gratis.  Hier zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.
Laat niets van waarde achter in de auto !
Powered by RobEnde Internet Services
Powered by RobEnde Internet Services | New Free Verizon Phones | Thanks to WordPress 4 Themes, Free WordPress 4 Themes and All Premium Themes