Reacties uitgeschakeld voor Vrijwilligers Natuurbeheer Achterhoek bij Vrienden van de Nevelhorst.

Vrijwilligers Natuurbeheer Achterhoek bij Vrienden van de Nevelhorst.

Woensdagmiddag 18 oktober 2017.

Vrijwilligers Natuurbeheer Achterhoek bij Vrienden van de Nevelhorst.

           

Woensdagmiddag 18 oktober kwamen 60 vrijwilligers en 10 boswachters uit de gehele Achterhoek naar de Greffelkamp om elkaar te ontmoeten, en om groeps-ervaringen uit te wisselen.

Na een welkomstwoordje door Franc Scheerder, voorzitter van Vrienden van de Nevelhorst, ging men in 3 groepen verdeeld, beginnen aan een wandeltocht door het gehele natuurgebied rondom de Baerle en Nevelhorst. Velen waren onder de indruk van ons werkgebied, door de afwisseling van bosperselen, watergangen en poelen, stukken grasland en landbouwgronden met diverse gewassen. Ook de uitgezette wandelroutes waren verrassend, en goed onderhouden.
Maar bij het zien van ons werkmateriaal o.a. 4 tractoren en een graafmachine, liep bij de meeste vrijwilligers `t water uit hun monden. Dit wilde iedere vrijwilligersgroep wel hebben.
Vrienden van de Nevelhorst. had het goed voor elkaar, was een veel gehoorde uitspraak!
Na de koffie gaf Els Duba van de stichting tekenbetenziekten een interessante presentatie over tekenbeten en de ziekte van Lyme. Tekenbeten komen steeds vaker voor in Nederland. Daardoor wil deze stichting meer bekendheid en voldoende aandacht genereren over deze vreselijke ziekte.
Na deze presentatie hebben we gezamenlijk genoten van een heerlijk buffet aangeboden door Staatsbosbeheer, en met veel zorg bereid door personeel van de Westernboerderij.
Wij, Vrienden van de Nevelhorst bedanken Staatsbosbeheer voor het organiseren van deze zeer gezellige maar vooral leerzame dag, en vinden dit zeker weer voor herhaling vatbaar.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by RobEnde Internet Services
Powered by RobEnde Internet Services | New Free Verizon Phones | Thanks to WordPress 4 Themes, Free WordPress 4 Themes and All Premium Themes